Juontajanne Puhujanne

Verdammt Ich Lieb Dich!

20.12.2018

Mitä tapahtuu, kun minut, porilais-ulvilalainen yrittäjä, nuoruusvuosien kotikuntani Laihian ryhtinuori sekä Saksassa asunut oluen sekä nahkapöksyjen ystävä, tilataan AM Security Oy:n  Partner-päiville puhumaan partneruudesta sekä juontamaan Septemberfestejä?

Aloitan valmistautumiseni perusteellisella ja tunnollisella taustatyöllä: AM Security Oy tarjoaa valtakunnallista turvallisuutta ollen Suomen suurin turvallisuusalan tukku. Yrityksen menestyksen takaavat niin ammattitaitoinen henkilökunta kuin koko Suomen kattava AMSEC-partner -verkosto, johon kuuluu yli 70 toimipistettä. Tämän jälkeen kuuntelen yrityksen henkilöstöä sekä partner-verkoston jäseniä, jotta ymmärrän kenen kanssa olen tekemisissä, millaisessa toimintaympäristössä vaikutan, ja millaisia persoonia tulen kohtaamaan.

Partner-päivään osallistuu noin 120 lukitus- ja turvallisuusalan asiantuntijaa. Minulle tarjotaan mahdollisuus luennoida ja kertoa näkemykseni aiheesta Minä olen hyvä partneri. Lähestyn aihetta AMSEC-partner -verkoston toiminnan kautta alustamalla eri aihealueet saaden vuorovaikutteisuutta osallistamalla läsnäolijat aktiiviseen keskusteluun. Olen valmistellut muutamat asiantuntijat jo ennakkoon, jotta osallistaminen sujuu jouhevasti. Partneruudessa sen kaikki osapuolet osallistuvat, tulevat kuulluksi, saavat vaikuttaa, ovat tärkeitä ja nauttivat menestyksestä. Vertaan Partneruutta parisuhteeseen – saan aikaan syvällistä pohdintaa ja keskustelua.

Hyvä partneri mukautuu ja on muuntautumiskykyinen. Tuuletin luennoimani näkemykset pitkin Aurajoen rantaa ja hankin reippaalla juoksulenkillä itselleni hyvän omantunnon illan vehnäoluen varalle.  Syyskuiset lehdet painautuivat asfalttiin sitä tiukemmin, mitä enemmän viritin itseni saksalaistunnelmaan – vielä nähdä voin nuoruusvuosien keväisen Herbertstrassen, kuulla Matthias Reimin korviahivelevät sävelet Verdammt Ich Lieb Dich!

Prost! Onnistuneissa Septemberfesteissä nostetaan maljaa ja lauletaan usein. Minulla ääni taipuu herkkiin säveliin ja mukaansatempaaviin rallatuksiin – useilla eri kielillä. Minun käteni nostaa maljaa silloinkin, kun se ei ole ohjelmaan kirjoitettu. Muutoin nautin illan täsmällisestä juoksuttamisesta. Juontaja kuljettaa illan pehmeästi ja soljuen niin, että illan päätähdet, juhlijat, saavat nauttia ja poimia elämyksellisiä matkamuistoja.

Ilta on täynnä iloa, naurua, yhdessäoloa. Sika on syöty, oluet juotu – jonkun poskella on vielä suikale kaalia. Ilta päättyy kiitoksiin ja halauksiin. Nähdäänkö ensi vuonna? Varmasti nähdään. Vielen Dank. Auf Wiedersehen.

Juontajanne – parasta mikrofonilla höystettynä

Minä kerron osaamisestani VLOGin välityksellä. Paina play ja nauti Partner-päivän tunnelmasta.

Saatat pitää myös seuraavista