Janne Rauhala

Bio

  • Syntymäaika ja -paikka: 17.3.1976, Nurmo
  • Asuinpaikka: Ulvila
  • Siviilisääty: naimisissa, kaksi tytärtä
  • Ammatti: yrittäjä, toimitusjohtaja, RMB Rock My Business Oy
  • Koulutus: kauppatieteiden maisteri (markkinointi), tradenomi (tuotantotalous)
  • Sotilasarvo: luutnantti
  • Juonto-, spiikkaus- ja puhujakielet: suomi, englanti (ruotsi ja saksa hyvä, espanja ja serbo-kroatia alkeet)

Ku pohojalaane komeus ja porilaine hulluus sekoottuvat

Pohjanmaalaiset juuret ovat antaneet Jannen vereen ripauksen pohjalaisille tyypillistä komeutta, luontaista karismaa sekä herisyttävää huumoria. Pirjo Anneli -äiti saattoi hänet maailmaan Nurmossa 1976, jonka jälkeen perhe matkasi välittömästi 1,5 vuodeksi tukemaan isä-Reinon rauhanturvaoperaatiota Kyprokselle. Janne on palkittu aikoinaan nuoruusvuosien kotikunnan Laihian ryhti- sekä esimerkilliseksi nuoreksi. Ryhdikkäästi ja esimerkillisesti hän on asunut ja esiintynyt nuoruusvuosien jälkeenkin ympäri Suomea sekä rajojen ulkopuolella muun muassa Saksassa, Bosniassa ja USA:ssa. Nykyään hän maustaa luonnettaan porilaisella hulluudella nauttien Kokemäenjoen vuolaasta virrasta, Yyterin kuumista sannoista sekä kaupungin rokkaavasta asenteesta.

Porin yliopistokeskuksen Vuoden alumni 2013

Janne on brändimaailman rokkistara sekä suosittu yritystilaisuuksien juontaja ja puhuja, eikä ihme – hänellä on erittäin vankka tuntemus yritysmaailmasta. Tästä syystä yhä useammat yritykset ja organisaatiot turvautuvat Jannen apuun. Jannessa yhdistyy sekä business- että viihdemaailman osaaminen ja tuntemus. Janne on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri sekä tradenomi. Opiskeluaikansa jälkeen hänet palkittiin Porin yliopistokeskuksen Vuoden alumniksi 2013. Valinnassa painotettiin erityisesti akateemista yrittäjyyttä sekä monipuolista työhistoriaa ja positiivista tapaa viedä oppilaitoksen sanomaa valtakunnallisesti eteenpäin. Hän on opiskellut liikkeenjohtoa, markkinointia sekä kansainvälistä kauppaa myös Hampurissa Saksassa ja toiminut Rotareiden Group Study Exchange -stipendiaattina Minnesotassa USA:ssa. Janne on työskennellyt yritysmaailmassa toistakymmentä vuotta aloittaen vuonna 1999 Deutsche Börsestä Frankfurtista strategiselta osastolta. Tämän jälkeen on ollut myynti-, markkinointi- sekä liiketoiminnan kehitystehtävissä rakennus-, ohjelmisto-, hyvinvointi- sekä elintarvikealalla. Janne on viettänyt myös vuoden päivät Bosniassa NATO-operaatiossa CIMIC (siviili- ja sotilasyhteistyö) -upseerina elinkeinoryhmän päällikkönä luoden sodan runtelemille alueille työpaikkoja sekä uusia yrityksiä. Diili 2011 antoi Jannelle tarvittavan potkun yrittäjäuralle.

Suksi luistaa ja laulu raikaa

Urheilullinen tausta sekä olemus auttavat Jannea jaksamaan läpi haastavien ja työntäyteisten juontopäivien. Hän on harrastanut SM-tason urheilua hiihdossa, triathlonissa, pyöräilyssä ja maastopyöräilyssä. Muutama SM-mitalikin on kaulaan ripustettu. Maraton on taittunut kuusi kertaa, puolimatkojen triathlon kolmeen kertaan sekä Ironman – täydenmatkan triathlon – kertaalleen Barcelonassa. Heinäkuussa 2015 Janne polki osana Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkuetta Tampereelta Pariisiin noin 1400km. Team Rynkeby keräsi varoja syöpälapsille sekä heidän perheilleen. Syksyllä 2015 Janne hyppäsi ensimmäistä kertaa kartturin paikalle Kiiski Racing SM-tason rallitiimiin. Kahden 2015 syksyn aikana ajetun osakilpailun jälkeen Janne kartturoi kaudet 2016 ja 2017 SM-rallikaudet SM3-luokassa ollen parhaimmillaan 6. sijalla Tampereen Pirelli-rallissa. Lokakuussa 2016 toteutui myös ensimmäinen kansainvälinen ralli, Saarenmaa-ralli, josta kotiintuomisina oli 10. sija. Syksyllä samaisessa rallissa noutiin jo palkintopallille tuloksena 3. sija. Jannella on taskussaan myös saaristolaivurin sekä purjehtijan tutkinnot.

Kulttuurinen puoli täyttyy musiikin voimin. Viuluviikarina Janne esiintyi 12 vuotta saaden oppinsa ensin yksityisopetuksessa ja myöhemmin Vaasan Kuula-Opistossa. Hän ei soittanut katolla, mutta monessa konserttisalissa kylläkin. Ensimmäinen esiintyminen tapahtui jo 4-vuotiaana niin laulaen kuin viulua soittaenkin. Viulu soi edelleenkin, mutta vain silloin kun Janne haluaa hurmata oman kultasensa kynttiläillallisella. Laulu raikaa lähinnä autossa ja saunailloissa. Hän koetti räjäyttää musiikillisen pankin Idols 2003 -kilpailussa tavoitellen loppuunmyytyjä stadioneja, mutta matka katkesi neljännelle kierrokselle. Tavoitteesta siis jäätiin, mutta laulamisen ilo, huumorinkukkasen kera, jäivät elämään. Harrastusmielessä Janne on vallannut myös estradit niin kesäteatterissa, kuten Taavi Vartian ohjaamassa Pertsa ja Kilu -näytelmässä Rikosetsivä Paavolan roolissa, kuin muutamissa lyhytelokuvissakin muun muassa Ylellä useaan otteeseen esitetyssä Sankarit -jääkiekkoelokuvassa. Vapaa-aikaansa hän viettää lisäksi matkustellen, lukien ja tietenkin kotiaskareissa perheen parissa kahta pientä prinsessaa kasvattaen.

Matka ja tarina jatkuu..

Haluatko olla osa tarinaa? Soita 050-5738776 tai lähetä viesti janne@jannerauhala.fi